Bästa tipsen till dig som ska ut och resa


Olyckor, stölder och sjukdomar.

Mycket kan hända när du är ute och reser.
Men lugn – här är expertens bästa tips på hur du undviker problem.

I dag reser vi som aldrig förr. Både i jobbet och privat. Ofta går allt som planerat, men ibland händer sådant vi inte kan råda över. Men det finns knep för att undvika olyckor, sjukdomar och missöden. Försäkringsbolaget Europeiska ERV är en av de största aktörerna i branschen när det gäller reseförsäkringar och har många års erfarenhet. Här är deras bästa tips på hur du får en bekymmersfri resa.

1 Välj rätt boende

Välj hotell med god säkerhetsstandard. Se till att bo på våningsplan dit brandstegar når och undvik även bottenvåningar om möjligt, eftersom att inbrottsrisken är större där. Be gärna om rum nära hissar så att du slipper gå i långa korridorer.

2 Förvara värdesaker nära dig

Att bli av med bagaget är en av de vanligaste incidenterna under en resa. Förvara därför alltid värdesaker nära dig och i handbagaget när du flyger så att du alltid har uppsikt över dem.

3 Se över ditt reseskydd

Många tror att de redan har ett fullgott skydd via sin hemförsäkring när de reser. Men se upp, reser du i jobbet behöver du en tjänstereseförsäkring, annars är du helt oskyddad eftersom de flesta hemförsäkringar inte täcker tjänsteresor. Reser du privat är det också viktigt att du ser över ditt reseskydd. Hemförsäkringen har ett bra grundskydd men gäller oftast bara i 45 dagar. Ska du vara ute längre behöver du teckna en extra reseförsäkring för resterande dagar för att få ett fullgott skydd. Hemförsäkringen har ofta även en självrisk och omfattar inte alla riskfyllda aktiviteter. Det går att förstärka grundskyddet med en kompletterande reseförsäkring som bland annat reducerar självrisken på läkekostnader, hyrbil med mera. Det finns även specialförsäkringar som täcker riskfyllda aktiviteter, till exempel dykning, off-pist-åkning och bergsklättring.

4 Tänk på vad du äter

Var försiktig med glass, majonnäs, skaldjur, rå fisk och rått kött. I vissa länder är det klokt att undvika kranvatten, juice och drinkar med vatten eller is i. Drick hellre mineralvatten eller liknande. Var alltid noga med din hygien under resan.

Vaccinera dig 

Ta de vaccinationer som rekommenderas. För att få full effekt måste många vaccinationer tas i god tid innan avresan.

Ta en kopia på dina kontokort och pass

Det är bra om du skulle tappa dem eller bli bestulen. Ha dessutom alltid de telefonnummer du behöver ringa för att spärra korten nära till hands. Skriv även upp kontokortsnummer och passnummer och förvara informationen på annan plats än i plånboken.

Läs mer om tjänstereseförsäkringen här

Om Europeiska ERV

  • 95 års erfarenhet av tryggt och säkert resande, i Sverige och utomlands.
  • En av de största aktörerna i Sverige på privat- och tjänstereseförsäkringar.
  • Erbjuder anpassade försäkringslösningar till både stora och små kunder.
  • Egna servicekontor runt om i världen.
  • Egen larmcentral öppet dygnet runt, året om.
  • Egen informationsportal, VIP Online, med information om världens alla länder, exempelvis landsfakta, traditioner, kultur och eventuella risker.
  • Egen resesäkerhetsapp, ERV travel & care, med information och uppdateringar i realtid baserad på var man befinner sig.

 

Skaffa en försäkring här

Dela på FacebookDela på LinkedInKontakta oss

Ring oss på: 0770-457 970 eller skicka ett mejl till: corporate@erv.se