Så klarade svensken den otäcka skidolyckan


Resan i Kanada blev en mardröm.

Efter en våldsam krasch in i ett träd fick den 50-årige mannen mycket svåra skador.
Men med hjälp av Europeiska ERV fick han hjälp hem till Sverige och vårdkostnader på hundratusentals kronor täckta av sin försäkring.

Det var under en skidresa i Calgary i Kanada som olyckan inträffade. Mannen kraschade in i ett träd, blev medvetslös och fick föras akut till sjukhus i en ambulanshelikopter.
– Han hade i stort sett brutit vartenda ben som gick att bryta i kroppen. Det var väldigt svåra frakturer, säger Erik Nordlund som arbetar på Europeiska ERV, en av de största aktörerna i Sverige på privat- och tjänstereseförsäkringar.

Erik Nordlund är sjuksköterska och medicinsk rådgivare och arbetar som samordnare mellan Europeiska ERVs larmcentral och deras servicekontor, Euro-Centers, som finns runt om i världen. Vid de tillfällena då en försäkringstagare är väldigt illa däran åker ett medicinskt team, bestående av en läkare eller sjuksköterska, iväg för att hjälpa den skadedrabbade hem. Under förra året var 50-åringen en av ett sjuttiotal personer som fick hjälp att ta sig tillbaka till Sverige.
– Ofta är vården bättre i Sverige än i många andra länder. Men det är också en fråga om trygghet att få hem försäkringstagare så snart det går. Det känns bättre att få vård bland nära och kära samtidigt som du vill ha personal kring dig som pratar svenska, säger Erik Nordlund.

Erik Nordlund förklarar att transporterna hem ofta kan vara väldigt komplicerade. Han berättar om en kvinna som hade blivit överkörd av en buss i Australien och fått bäckenet krossat. Resan gjordes med ambulansflygplan, innehöll hela sju mellanlandningar och kostade 1,2 miljoner kronor. Även för mannen i Kanada var transporterna av det svårare slaget. Kostnaden för resa och vård översteg 400 000 kronor. Allt täcktes av försäkringen hos Europeiska ERV.
– Han hade skruvar, stag, spikar och trådar utanpå kroppen för att hålla ihop allting. Han tvingades ligga fixerad och det fanns inget direktflyg hem, så vi behövde göra mellanlandningar och byta flygplan, säger Erik Nordlund.

ERIK NORDLUND

erik_nordlund_beskard2

 

Ålder: 58 år.

 

Erfarenhet: 35 år som legitimerad sjuksköterska.


Befattning:
Medicinsk rådgivare på Europeiska ERV.

 

 

Läs mer om Erik här

– De här resorna kräver oftast många tillstånd av flygbolagen, planeringar av ambulanstransporter, förberedelser och en hel del pappersarbete. Det är inte sällan kostnaderna överstiger en miljon kronor, utgifter som man får betala ur egen ficka om man saknar en reseförsäkring.

I dag, ett år efter olyckan och en mängd operationer senare, mår 50-åringen bra och är nästan helt färdigrehabiliterad. Försäkringstagarna är oftast väldigt tacksamma när någon av våra läkare eller sjuksköterskor är på plats. De kan känna sig ganska utsatta när de ligger på ett sjukhus i ett annat land. Sedan hjälper vi dem mycket även när de kommit på plats i Sverige. Vi blir lite av en räddande ängel för många av dem.

SÅ FÅR DU HJÄLP AV EUROPEISKA ERV ALARM OCH DERAS SERVICEKONTOR

  • Finns till för dig dygnet runt, var du än befinner dig i världen om du behöver akut hjälp.
  • De har sjuksköterskor och läkare som hjälper dig om du behöver medicinsk vård under en eventuell hemtransport.
  • Servicekontoren finns över hela världen med personal som talar minst ett skandinaviskt språk samt landets egna. De har stor lokalkännedom och känner väl till kvaliteten på vården i regionen.

 

 

 

 

 

 

Läs mer här

OM EUROPEISKA ERV

  • 95 års erfarenhet av tryggt och säkert resande, i Sverige och utomlands.
  • En av de största aktörerna i Sverige på privat- och tjänstereseförsäkringar.
  • Erbjuder anpassade försäkringslösningar till både stora och små kunder.
  • Egna servicekontor runt om i världen.
  • Egen larmcentral öppet dygnet runt, året om.
  • Egen informationsportal, VIP Online, med information om världens alla länder, exempelvis landsfakta, traditioner, kultur och eventuella risker.
  • Egen resesäkerhetsapp, ERV travel & care, med information och uppdateringar i realtid baserad på var man befinner sig.

 

Läs mer här

Dela på FacebookDela på LinkedInKontakta oss

Ring oss på: 0770-457 970 eller skicka ett mejl till: corporate@erv.se