Så undviker du problem på jobbresan


Reser du i jobbet?
Ta en titt på dina försäkringar – det kan spara dig hundratusentals kronor.

Vintertider är lika med restider – både i jobbet och privat. Men se upp så att din tjänsteresa inte blir en mardröm. När du är ute och åker kan mycket hända och för den som saknar en heltäckande reseförsäkring kan följderna bli olyckliga. Vid en sjukdom eller olycka utomlands kan bara en sjukhustransport gå loss på flera hundra tusen kronor och en sjukhusvistelse kosta ännu mer. Många tror dessutom att de redan har ett fullgott skydd via sin hemförsäkring när de reser i jobbet och är helt ovetandes om att de kan råka mycket illa ut ekonomiskt.
– Det är beklagligt att kunskapen om vad som gäller inte är högre. Har du ingen tjänstereseförsäkring och reser i arbetet så är du tyvärr helt oskyddad om något händer, säger Tomas Sjöberg, försäljningschef på försäkringsbolaget Europeiska ERV som är specialister på reseförsäkringar för företag.

En tjänstereseförsäkring är lätt att teckna – och prisvärd. Då kan du känna dig helt trygg på din resa. I den ingår ersättning vid exempelvis olycksfall, sjukdomar och förseningar av flyg, tåg och bagage. Dessutom har du även skydd för dina tillhörigheter. Försäkringen gäller vid alla resor i tjänsten, dygnet runt, oavsett om du reser i närområdet eller ute i världen. Om olyckan är framme och något händer får du

Så dyrt kan det bli utan försäkring

Förlamning, Tokyo, Japan

En man, 41 år, drabbas av en förlamning efter en matförgiftning. Han blir inlagd på sjukhus i 15 dagar.

 

Kostnad

Sjukhusvård: 351 000 kr.
Flyg: Patient samt en ledsagare, 49 500 kr.
Transport med vägambulans: 10 400 kr.
Ledsagare: Arvode, hotell, taxi, med mera, 13 100 kr.

 

Totalt: 424 000 kronor

hjälp omgående, bara genom att ringa till Europeiska ERV. De har en egen larmcentral med läkare och kvalificerade handläggare som löser krissituationer, ställer betalningsgarantier och arrangerar sjukhustransporter över hela världen. Europeiska ERV erbjuder dessutom tjänsten MediCall, en sjukvårdsupplysning som du kan ringa dygnet om.
– Många företag, stora som små, tjänar ofta på att teckna en separat tjänstereseförsäkring på årsavtal. Då försäkras samtliga tjänsteresor under året till ett fast pris, säger Tomas Sjöberg.

Om tjänstereseförsäkringen

Vår tjänstereseförsäkring har ett heltäckande skydd som täcker alla typer av tjänsteresor, oavsett hur du reser eller om du reser inom Sverige eller utomlands.

 

Vi ger dig bland annat:

 • Ersättning vid stöld, försenat eller förlorat bagage och hjälp att komma ikapp vid förseningar.
 • Trygghet på vägen; skyddet för alla som reser med bil. Vår vägassistans har öppet dygnet runt, året om och lagar bilen direkt på plats eller bärgar till närmaste verkstad.
 • Hjälp om du blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka. Vår larmcentral har öppet dygnet runt, året om.
 • Smidig och enkel skadehantering utan krångel.
 • Möjlighet att utöka försäkringen med både avbeställningsskydd och en privat semesterförsäkring, Semester365.

 

 

Läs mer om försäkringen här

Om Europeiska ERV

Varje år försäkrar Europeiska ERV 1,2 miljoner privatresenärer och 3,5 miljoner bank- och kreditkort.

 

 • 95 års erfarenhet av tryggt och säkert resande, i Sverige och utomlands.
 • En av de största aktörerna i Sverige på privat- och tjänstereseförsäkringar.
 • Erbjuder anpassade försäkringslösningar till både stora och små kunder.
 • Egna servicekontor runt om i världen.
 • Egen larmcentral öppet dygnet runt, året om.
 • Egen informationsportal, VIP Online, med information om världens alla länder, exempelvis landsfakta, traditioner, kultur och eventuella risker.
 • Egen resesäkerhetsapp, ERV travel & care, med information och uppdateringar i realtid baserad på var man befinner sig.

 

Läs mer här

Dela på FacebookDela på LinkedInKontakta oss

Ring oss på: 0770-457 970 eller skicka ett mejl till: corporate@erv.se